Вежба бугарске армије „Ответен удар – 23“ на полигону „Корен“

Обука јединица 2. механизоване бригаде бугарске армије и других јединица из састава Копнене војске бугарске армије, под називом „Ответен удар – 23“, изведена је од 26. јуна до 2. јула 2023. године на полигону „Корен“. У оквиру ове вежбе изведене су тактичке вежбе са бојевим гађањима четног нивоа, у којима су учествовале 1. и 2. механизована чета из састава 38. механизованог батаљона 2. механизоване бригаде и тенковска чета Центра за специјалистичку обуку из Сливена. Поред њих, четне тактичке вежбе са бојевим гађањима извели су и делови снага за обезбеђење батаљона за заштиту снага, командног батаљона и батаљона за логистичку подршку 2. механизоване бригаде.

Батаљонска тактичка вежба „Ответен удар – 23“ се изводи од 3. до 5. јула 2023. године у оквиру вежбе „Enhanced Vigilance Activity – 23“ коју изводи Мултинационална борбена група, а која се изводи на полигону за обуку „Ново село“.

У вежби „Ответен удар – 23“ на полигону за обуку „Корен“ ангажује се 430 припадника бугарске армије са око 140 средстава ратне технике из састава Копнене војске оружаних снага Републике Бугарске, као и припадници Копнене војске оружаних снага Италије. Вежба се изводи по теми „Одбрана ојачаног механизованог батаљона у првом ешалону мултинационалне бригаде“. Основни циљ вежбе је провеера оспособљености батаљона за планирање и извођење одбрамбених борбених дејстава у саставу мултинационалне механизоване бригаде.

Поделите садржај сајта

Оставите одговор